joostenromy.reismee.nl

Brisbane & Byron Bay

Dag lieve allemaal!

Hier zijn we weer met eeen verhaaltje vanuit Byron Bay. Het heeft even geduurd, maar we hebben eigenlijk niet zo heel veel bijzonders uitgevreten de afgelopen weken. In Brisbane hebben we wat gewerkt (Joost een beetje meer dan ik..) , vrienden gemaakt, gebarbecued (schrijf je dat zo?) uitgerust en de stad bekeken. Ik heb daar samen met Steve een schildpadje gered van hongerige vogels. Steve is een jongen die we in het hostel hebben ontmoet, die oorspronkelijk uit Engeland komt maar nu al 5 jaar in Nieuw-Zeeland woont en werkt. Omdat hij zijn baan kwijtraakte door de crisis werd zijn visum niet verlengd en is hij het geluk gaan opzoeken in Australië, met maar liefst $20 in zijn zak en schulden thuis. Omdat Steve echt een aardige jongen was, hebben wij een beetje voor hem gezorgd qua eten. Het hostel hielp hem af en toe aan een baantje, dus uiteindelijk heeft ie het allemaal gered en heeft ie nu een goede baan ergens in het noorden van Australië. We zijn zo’n drie weken met hem opgetrokken, dus we gaan hem best wel missen! Verder hebben we in Brisbane Cyle ontmoet, een beetje naïeve maar heel aardige en grappige Canadees, waar we nu mee in Byron Bay zitten, een van de leukste stadjes tot nu toe!
Het hostel is hier geweldig; we hebben een goedkoop kamertje die we delen met Cyle, we kunnen gratis fietsen en bodyboards lenen, gratis internet, de boel is schoon en als klap op de vuurpijl krijgen we elke ochtend gratis pannenkoeken! Toen we hier aankwamen kwam er meteen een meneer naar ons toe die ons een surfles heeft aangesmeerd, dus afgelopen vrijdag hebben Joost en ik onze eerste surfles gehad! Het was geen heel groot succes, maar we hebben allebei op de surfplank gestaan en we hebben een leuke middag gehad. Toch houden we het maar bij de Bodyboards, waar je geen skills voor hoeft te hebben.
Afgelopen zondag zijn we naar het plaatsje Nimbin geweest. Nimbin is een klein dorpje wat in de jaren ’60 helemaal leegliep omdat er geen werk was. Toen vonden er een paar hippies dit uitgestorven plaatsje en hebben hier een hippiegemeenschap gesticht, wat het eigenlijk altijd is gebleven, ook al is het nu vooral gericht op het toerisme. Als je op zoek bent naar wiet of ‘Magic’ cookies, moet je in Nimbin zijn, voor elk winkeltje staat wel een vaag figuur (of drie) die je wel aan een paar grammetjes kan helpen. We hebben hier een beetje rondgewandeld, het museum in geweest (Niet zomaar een museum, zoiets als deze heb je echt nog nooit gezien!), een pizza en een ijsje gekocht (ja, alleen maar een onschuldig ijsje ja!).

Wat me op vandaag brengt. Omdat Joost tot heel laat ’s nachts films heeft gekeken is hij eigenlijk heel lui geweest en de hele halve dag in bed gelegen. Ik ben met Cyle naar het stand gaan fietsen en we hebben gebodyboard. Morgen gaan we naar de vuurtoren van Byron bay, waar we een fietstochtje gaan doen en de zonsondergang gaan bekijken. Daarbij is dat het meest oostelijke punt van Australië, weer en nutteloos maar leuk feitje. Het weer is een stuk kouder hier, ’s nachts heel koud, overdag’s in de zon warm genoeg om op het strand te liggen, maar geen hitte. Het wordt alleen maar kouder hoe dichter we bij Sydney in de buurt komen, waar we verwachten zo rond 10 juni aan te komen. Daar gaan we natuurlijk het WK op de voet volgen, maar ook nog wat shoppen en een dagje walvissen kijken, die vanuit het noorden rond deze tijd naar het zuiden trekken. Nog maar een maandje en dan komen we weer thuis!

Heel veel liefs aan allemaal! Romy & Joost

Hanneke

Lieve schatten,
Jullie hebben weer veel meegemaakt en veel moois gezien. Jammer dat Steve niet terug gaat naat Nieuw Zeeland. Had je een goedkoop adresje :). Nog veel plezier de komende weken. Ik ga nu gauw naar m'n werk. Ben veel te laat, maar wilde eerst even lekker genieten van jullie nieuwe verhaal en foto's.
Toedeloe,
Dikke kus m(H)am

ps, ik ben de foto's van de hut niet vergeten hoor, ze komen snel.

Joric

Lieve Joost en Romy,

Wat een mooie verhalen, het klinkt allemaal heel goed! Geniet er nog van en straks ook nog een paar leuke weken in Sydney en dan weer terug naar huis. Dat zal echt raar worden, ik heb er in ieder geval veel zin in.

Enjoy! Enne, je weet het, volgens de oude Mexicaanse wetten ben je een local als je ergens drie weken zit;) haha!

x Joric

LL Cool J

Hebben jullie wel een helm op als je gaat fietsen? Volgens mijn berekeningen wordt het WK volgen nacht werk of heel vroeg in de ochtenwerk voor jullie! Maar als echte oranje fans moet je er wat voor over hebben he.

Lisanne

Heeii!

Wat super allemaal! Jullie hebben het zo te horen wel naar jullie zin!
Ik hoop dat jullie het laatste maandje ook nog lekker veel genieten !

veel liefs
Lisanne

anette

Hoi!!
Leuk om weer wat van jullie te lezen.....en het blijven iedere keer gezellige verhalen vol belevenissen. Mooie foto's ook weer dit keer. .....en al die vrienden die jullie gemaakt hebben, leuk hoor.
Als jullie eenmaal weer in Nederland zijn, hebben jullie vast nog heel wat uurtjes nodig om alles aan iedereen nog eens in het kort! te vertellen, want er is zoveel wat jullie hebben gezien en meegemaakt.
Nou maak er nog een gezellige laatste maand van (zijn jullie dan weer bij de familie van Romy in Sydney?) en geniet nog maar lekker. Eenmaal weer hier zou het zo maar kunnen dat het 'gewone' leven jullie weer gaat opslokken.
dikke kus voor jullie alletwee.
Anette

Stef

Lieve romy en Joost!

Wat klint het allemaal heerlijk.....ja behalve dan dat het wat kouder wordt daar.....maarja als het goed is kom je hier in juli weer in de warme zomerzon!!
Oja en dan nog lekker naar Spanje....ja jullie houden je kleurtje voorlopig nog wel ff!!

Wat gaat het snel, jullie begonnen je trip in sydney....en nu zijn jullie alweer bijna terug in Sydney!
Nou geweldig dat jullie dit hebben gedaan hoor!! Klinkt allemaal zo leuk!!

Ik zie jullie in juli ;)

Geniet van de laatste weken!!

kus xxxx

Lotte

een maandje,, ach dat moet lukken! overleef ik wel. haha! heerlijke die strand/surf verhalen. geniet er nog maar van! xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Oma Mini

Lieve allebei, 10 Juni is het inmiddels gewees dus jullie hebben na alweer een avontuurlijke etappe (leuk ook met Steve hè) de eerste voetbalwedstrijd van Nederland-Denemarken in Sydney mee kunnen beleven. Hoe we gewonnen hebben maakt niet uit, alleen de doelpunten tellen, ja toch!!!!!.Ja, nog een paar weekjes, dan zijn jullie de terugreis aan het voorbereiden. Ook weer leuk toch. Met een heleboel herinneringen terugkomen en dan is de pret nog niet eens helemaal over. Dan komt Spanje nog en wie weet wat nog meer. Ik weet niet hoe het met jullie is maar hier worden de dagen wel geteld hoor. Ik bedoel dat jullie weer in Sweet Lake City landen. Nu eerst weer toegeleefd naar de wedstrijd Nederland-Japan, toitoitoi hè. Jullie verhalen en foto's blijven leuk om te lezen. Héééééé'l veel warme knuffelkussen van Oma Mini Blijf intussen van alles nog lekker genieten!!.
Hebben jullie daar ook meegekregen hoe totaalOranje-gekleurd Nederland ook nu weer is.?Jaja weer gekker dan ooit.