Van Rainbow beach naar Brisbane en de dingen tussendoor
Hoi Lieve allemaal,
Daar zijn we weer met een verhaaltje, dit keer vanuit Brisbane. We waren gebleven bij Rainbow beach geloof ik. Nou daar was het op het eerste gezicht een beetje saai en uitgestorven. ’s Ochtends na de busrit vanuit Maryborough vroegen Room en ik ons af waarom we in godsnaam besloten hadden weg te gaan uit Maryborough. Het eerste deel van de dag hebben we daarom maar een beetje duf op het strand gelegen (wat eigenlijk best wel lekker was). Rond een uurtje of 1 zijn we het stadje (1 straat) maar een beetje gaan verkennen. Daar deden we niet heel lang over, dus zijn we maar naar het hostel gegaan. Peinzend over wat we de rest van de dag gingen doen zagen we ineens een bordje waarop stond dat er een gratis wandeling met gids vertrok vanuit het hostel. Nou, dan doen we dat maar zeiden we. Bleek die wandeling gaaf te zijn joh! Na een stukje door suburbia gelopen te hebben kwamen we bij een enorme zandduin, waar we van de gids geleerd hebben hoe je een boemerang moet gooien, en als je hem ving kreeg je een gratis biertje. Dus iedereen gemotiveerd aan het gooien. Uiteindelijk is het ons allebei gelukt, na een poging of 50. Romy heeft er een snee in dr hand aan overgehouden en ikzelf een pijntje aan m’n wijsvinger. Maargoed, voor een vers getapt koud biertje….. We hebben ook nog een poging gedaan tot zandboarden, maar daar bakten we niks van, haha.
Na het boemerangen hebben we de zonsondergang vanaf de zandduin bekeken (zie foto’s) en zijn we via de andere kant de duin afgeklommen. Die andere kant bestond uit mooi gekleurd zand, wat een beetje te vergelijken is met de gekleurde rotsen die we op Fraser gezien hebben. Toen we beneden aankwamen kwam de maan op, ook mooi, kijk maar naar de foto’s. We zijn via het strand teruggelopen naar het hostel waar we lekker gegeten hebben en ons biertje hebben gedronken.
De volgende dag hebben we de bus gepakt naar Noosa, het rijkste stadje in Queensland. Huizen worden hier verhuurd voor 27.000 dollar per week!! We werden opgepikt door een busje dat ons naar de supermarkt bracht en de bestuurder vertelde ons dat we 15 minuten hadden om voor 3 dagen boodschappen te doen. Dat klonk moeilijker dan het was. Vervolgens zijn we naar het bushcamp gereden vanaf waar onze kano-trip zou vertrekken. Dat bushcamp bestond uit een groep legertenten en was eigenlijk best wel mooi. Er was een gewone keuken, een tv-tent en een bar, dus dat was prima. Alleen de wc’s waren een soort beerputten. RANZIG. De eerste nacht werden we in hele comfortabele, zelfgebouwde stapelbedden (een soort veldbed met twee verdiepingen) gestopt. Heel relaxt, maar helaas moesten we de dag erna verhuizen naar de grond in een tentje ergens anders. Het Bushcamp bleek een soort hostel te zijn in het bos waar je als kano-tripper alleen voor wat extra geld mocht slapen. De kanotochten zelf waren trouwens prima te doen, maar dat was alleen te danken aan het weer. Als het gewaaid en geregend had dan was het allemaal behoorlijk stom geweest. Maargoed, dat was niet zo dus het was leuk. De groep waarmee we kanoden bestond uit 5 Oostenrijkers, 2 andere Nederlanders (Tim en Tom), 3 Engelsen, nog een Nederlander en een Duitser, en onszelf. De eerste dag bestond uit 7,5 km heen en 7,5 km terug kanoën en de tweede dag was maar een heel klein stukje. De tweede dag hebben we eigenlijk de hele dag op het strand gelegen. Tim had het nogal naar zijn zin in de golven, maar bleek toen iedereen weg ging niet meer het water uit te kunnen komen vanwege de stroming. Gelukkig kon Thiemen, de andere Nederlander en een goede surfer hem helpen. Op de terugweg naar de kano’s zijn we nog een kudde kangoeroes tegengekomen en mooie foto’s van gemaakt.
De volgende dag zijn we samen met Tim en Tom naar een hostel in Noosa gegaan. Daar zijn we bijgekomen van het op de grond slapen en hebben we lekker gegeten en geleerd hoe je moet klaverjassen. INGEWIKKELD.
De dag daarop zijn we met z’n vieren naar Australia zoo gegaan. De bus er heen was gratis, maar je werd wel doodgegooid met filmpjes van Steve Irwin. De dierentuin zelf was superleuk, alleen het regende pijpenstelen. Dus we hebben de hele dag in poncho’s rondgelopen. We hebben olifanten gevoerd, koala’s geaaid, kangoeroes gevoerd en krokodillen geknuffeld (eigenlijk een heel klein babykrokodilletje, maar dat staat wat minder stoer) en meer van dat soort dingen.
Nou, en nu zijn we in Brisbane. Hard op zoek naar werk. We hebben de eerste nacht in een hostel geslapen omdat dat bij ons pakket van het reisbureau zat. Maar dat hostel was niet heel geweldig. Dus nu zitten we in een ander hostel, waar ze werk voor je regelen en waar het internet gratis is!!! Dus dat is prima. Romy heeft voor morgen en overmorgen al een beetje werk, promotie en ze nemen alleen meisjes aan (geen zorgen Ton ’t is allemaal Koosjer, haha). We zijn hier minimaal een week, maar als we allebei werk kunnen krijgen blijven we een week of 3.
O en dr staan ook nieuwe foto’s op de site! Ze staan niet zo erg op volgorde alleen. De mooie natuurfoto’s zijn van het kanoën en de zandduin. De foto’s van Australia zoo herkennen jullie vanzelf wel. O en als jullie een klein mannetje zien, dat is de pooier van het bushcamp en Romy’s nieuwe vriend. Hij heet Adam en woont met z’n moeder in het kamp. Hij heeft Room doodgeknuffeld toen we weggingen en mij een stomp in m’n gezicht verkocht. Haha. Nou tot slot, aangezien we gratis internet hebben moeten jullie maar ff een smsje sturen als je wil skypen. Voor de mensen die ons Australische nummer nog niet hebben: +61 422787145
Nou dat was het weer! Tot snel en we missen jullie!
Romy en Joost
Hoi piepeloi. Mooi verhaal weer. En gelukkig zonder stunts!!! Is de boemerang ook terug gekomen na de reis over het water? Succes met vinden van werk. En een dikke knuf van ons. M(H)am en Johan
wat een leuke avonturen maken jullie allemaal mee !!!!! Ik vernoem jullie tot avonturiers van het jaar 2010 haha.
ENNN ik wil ook knuffie doen met de diertjes in de dierentuin.. alleen hier mag dat niet pfffff! stom he?!
heeeel veeel plezier nog en succes met het vinden van een "job".
knuffelsss xxxxxxx fam maronierrrr
Thinking of you and looks like you are enjoying your holiday which is good to see
Wat doen jullie toch leuke dingen!! Ik ben best heel erg jaloers!
Fijn dat ze jullie in het hostel helpen met het vinden van werk.
Ik was eergisteren een nachtje in "het grote bos" met Danny. Anders zou ze helemaal alleen zijn en dat durfde ze niet, haha, dat bange ding ;-). Was gezellig.
Veel plezier nog!
XXX Liel
Ik was de dagen daarvoor bij Danny hoor in het Grote Bos maar het regende de hele tijd, het gas van de gaskachel was op, Whoopy luisterde niet en ik moest weer naar school. :)
Je bent in ieder geval getraind na de kanotocht in Friesland...
Broertje! Vanaaf Skype? :) (dus voor jou morgenochtend? :P) Ik ga morgen naar Athene met mama ;) Hab d'r zin an!
Echt gaaf weer, een boomerang leren gooien :O Wow cool.. moet je mij ook eens leren..
Ajuparaplu en hopelijk tot vanaaf
helloo:)
Jullie kennen me niet, maar ik vertrek over 2 maandjes naar Brisbane en hoorde dat werk vinden daar erg moeilijk is! Nu kwam ik via via op jullie site terecht en ik vroeg me af waar Romy dat promotie werk doet! Enn.. of jullie nog meer tips hebben:) Zou me willen mailen? Super bedankt alvast en geniet van jullie verdere reis!!
Groetjes, Welmoed
[email protected]
Hey joost en romy! Alles goed?
Jullie zitten nu dus in Brisbane, ik zit in Airlie te wachten op de wasmachine haha! Zijn net terug van whitsundays! Was echt geweldig!
Ik had laatst gelezen dat jullie tim en tom hadden ontmoet! Nou wij waren op Magnetic Island, en daar waren 2 nederlandse jongens die tim en tom heten! Echt heel toevallig! Jullie krijgen de groetjes van ze!
Groetjes!